Wednesday 16 April 2014

Hyrbil Kreta

Kreta till Kreta. Den vackra ön är en av norrmän absoluta semester favoriter på när det kommer till Grekland, och det är naturligtvis inte svårt att förstå varför.Här är solslikking som en separat olympisk sport, och det finns också överflöd av aktiviteter för festande och familjen resenärer.Vill du utforska lite mer av ön, så det finns mycket att se inom två timmars bilresa från den största flygplatsen i Chania - En hyrbil är allt du behöver!Vi rekommenderar att du hyr från kända företag och undviker andra än grekiska företag Olympiska och Auto Union .

Du kan jämföra priser mellan olika företag som Ving, Hyrbilguiden.se och Travelstart.se.


Hyrbil Kreta

 

 

 

 

Samariaravinen - Nationell

En timmes bilresa med bil från Chania mot söder, sedan plötsligt öppnar sig landskapet och du går in i nationalparken Samariaravinen.Den "ingång" ligger 1200 meter över havet, där det finns både spektakulära klippor och smala stigar att utforska.Om du vill klättra upp i backen, kommer det att finnas en vandring på mellan 6 till 8 timmar. Utsikten från toppen är naturligtvis spektakulära, och det är verkligen rekommenderat att du tar dig tid denna resa.Bära bra skor och en hel del att dricka - det kommer att bli en het upplevelse!

Palatset i Knossos

I Heraklion, en liten by ungefär två timmars bilfärd med bil från Chania, hittar du det berömda palatset i Knossos, byggd i ett område där de har funnit spår av människor som levede alla 28000 f Kr.I närheten finns det oerhört mycket historia, och man kan spendera en hel dag att utforska de många tegelbyggnader och resterna av antiken finns här.Naturligtvis måste man också ta en tur till slottet, som påminner om en mycket gammal kyrka.

Loutro - fyskebyen

Om du vill uppleva en del av den traditionella Kreta, där turismen ännu inte har tagit bort helt och de infödda fortfarande livnär sig på fiske, så att man tar två timmars bilresa till fiskebyn Loutro.Det ligger på den södra kusten av ön, och är verkligen en upplevelse för livet.Här kommer du att uppleva en annan kultur, eller om du vill koppla av.Det finns faktiskt många stränder i närheten, vissa av dem kan endast nås med båt, så att du kan koppla av på en plats som inte visar tecken på att vara trångt av turister. Staden har också några trevliga äta platser, samt några enkla alternativ för boende. Är detta den perfekta destinationen för en liten men mycket romantisk utflykt? Absolut, tror vi.

No comments:

Post a Comment